Over mij


Mens-werk


Al vanaf dat ik een jong meisje was, beschouw ik werk als belangrijk voor ontplooiing en financiële onafhankelijkheid. Na het gymnasium koos ik voor de Akademie Mens-Arbeid: mensen begeleiden in de context van werk. De gespreksvaardigheden die ik daar heb opgedaan, vormen een essentieel onderdeel van mijn vakmanschap.

De studie Organisatiesociologie aan de Universiteit van Amsterdam heeft mijn kennis over mensen en werk verder verdiept. Het inzicht in de intermenselijke dynamiek in een organisatie helpen mij bij de analyse en het bepalen van de  aanpak waarmee een gewenste
verandering kan worden gerealiseerd.Werkervaring


De keuze voor HR als discipline was vanzelfsprekend voor mij.
Als HR professional ben ik ruim 20 jaar werkzaam geweest in adviserende en managementfuncties binnen ING en Ahold. In 2005 ben ik mijn eigen bedrijf gestart om meer tijd te hebben voor het opvoeden van onze kinderen en om mijn ervaring te verbreden naar andere sectoren van het bedrijfsleven, maar ook naar de overheid, de zorg en het onderwijs. Al snel werd mij duidelijk dat  mijn hart ligt bij het begeleiden van familiebedrijven en het midden-en kleinbedrijf.
Het spreekt mij aan dat de continuïteit van bedrijf en de passie voor het product belangrijke waarden zijn voor de eigenaren van deze bedrijven wanneer zij beslissingen nemen. 

De non-profit heb ik beter leren kennen door de samenwerking met mijn  collega’s van Greep in de periode 2010-2021. Voor diverse organisaties (gemeentes, ziekenhuizen en onderwijsinstellingen) heb ik opdrachten mogen doen. De afweging van (maatschappelijke en politieke) belangen vraagt om een veelomvattende besluitvorming die veel inlevingsvermogen en denkkracht vraagt.Van hoofd naar hart en ziel


In de loop van mijn leven en werk is de beweging in mijzelf van hoofd naar hart belangrijk geworden. Waar eerder vooral rationaliteit mijn houvast was in leven en werken, ben ik meer gaan vertrouwen op dat wat ik voel en ervaar in hart en ziel. Geïnspireerd door verschillende levensbeschouwelijke en filosofische stromingen heb ik leren vertrouwen op de wijsheid ervan. Dit stelt mij in staat om meer ontspannen en oordeelvrij te luisteren naar wat mij wordt toevertrouwd.